Veiklos jaunuoliams jaunimo centre „Mazgas”

Sausio mėnesį Jaunimo centre „Mazgas“ jaunuoliai  susibūrė prie „Protmūšio“ klausimų. Buvimas kartu leido pasirinkti bendravimo būdą be psichiką veikiančių medžiagų, daugiau sužinoti apie jų žalą ir vartojimo pasekmes. Taip pat sausio mėnesį jaunimo centre vyko dailės terapijos užsiėmimas „Pažink savo emocijas“. Renginys skirtas depresijos, savižudybių ir savižalos prevencijai. Jaunuoliai naudojo akvarelės liejimo ir monotipijų technikas. Šis būdas leido atsiskleisti emocijoms, kalbėti apie jas.

Seminarai JPSPP bendradarbiaujančioms institucijoms

Siekiant įtraukti į jaunimo problemų (susijusių su 8 algoritmais) sprendimą skirtingų sektorių įstaigas dirbančias su jaunimu savivaldybėje Kaišiadorių, Rokiškio ir Panevėžio rajonų savivaldybėse vykdomi seminarai. Seminarai vykdomi šiomis temomis: jaunimo psichikos sveikatos stiprinimas, psichikos sutrikimų, įskaitant priklausomybės ligų, prevencija; jaunimo sauga ir sužalojimų prevencija; jaunimo požiūris į priklausomybių prevenciją ir vykdomą prevencinę veiklą; informacijos reikšmė jaunimo priklausomybių prevencijoje: pagrindinės klaidos ir praktiški pasiūlymai.

Praktiniai seminarai JPSPP įstaigoms, dirbančioms su jaunimu

Siekiant supažindinti projekte įdarbintus koordinatorius ir bendradarbiaujančių institucijų atstovus su problemine sritimi (susiję su 8 Algoritmais) ir išugdyti probleminių klausimų sprendimo įgūdžius, sustiprinti tarpinstitucinį bendradarbiavimą Kaišiadorių, Rokiškio ir Panevėžio rajonų savivaldybėse vykdomi praktiniai seminarai. Seminarai vyksta šiomis temomis: aktualiausios jaunimo sveikatos problemos; atvejo vadyba ir tarpžinybinis bendradarbiavimas, kontakto technika, aktyvus klausymas, konsultavimas ir bendravimas su jaunimu, motyvavimas pokyčiui; psichinės sveikatos prevencija ir stiprinimas.